Net als jij, waarschijnlijk, was Elmien als jonge meid altijd aan het bladeren in beauty magazines.  Het was dan ook geen verrassing dat ze een opleiding ging doen voor Schoonheidsspecialiste aan de CIDESCO Beauty Academy in Stellenbosch en dat ze na haar studie  haar eerste salon opende


En al tijdens haar studie en later in haar salon kwam ze erachter dat er heel veel was voor  de huid maar dat er nog niet zoveel producten waren voor de nagels... Tenminste, zij vond  niet de producten die ze zocht.  Daarom vervolgde ze haar studie in de USA en nam ze deel aan trainingen in kunstnagelsystemen. Maar nog steeds vond ze niet hét product wat zij voor ogen had..

Elmien concludeerde dat wanneer ze een product wilde die aan al
haar wensen voldeed , ze deze van de grond af aan zou moeten opbouwen.


Haar doel was niet alleen een set mooie nagels zetten, maar ook de nagels gezonder maken.

 

Ze stelde een wensenlijstje op en ging op pad..


Door de beste wetenschappers in hun respectievelijke velden te raadplegen en de nieuwste technologieën toe te passen, is met passie, hard werken en het geloof en vertrouwen van een ware pionier, Bio Sculpture Gel geboren ( 1988)

Bio Sculpture was de 1e kleurengel en de 1e soak off ( afweekbare) gel ..

Elmien begon met een paar kleuren in haar eigen salon en haar merk is nu, met een flink uitgebreid assortiment, te vinden in ruim 40 landen.


Vandaag de dag staat het Hoofdkantoor van Bio Sculpture in het hart van Zuid Afrika in een klein dorp genaamd Clocolan, waar ze een belangrijke rol spelen in 't sociale-economisch milieu, omgeven door het adembenemende Afrikaanse landschap.

 

De 3000m2 ultra-moderne fabriek is een milieu vriendelijk gebouw met gereguleerde ventilatiesystemen, 228 zonnepanelen en een zelf-ondersteunende waterberging ... om maar wat te noemen. 

 

De fabriek is ISO 22716 gecertificeerd voor Good Manufacturing Practices en wordt beheerd onder ISO 9001 Quality Management Systems.

 

Bio Sculpture Benelux

Bio Sculpture heeft haar weg ook gevonden naar de Benelux en is hier geïntroduceerd door Mevr. Rudi van de Kamp in 2003/2004.  Rudi had toen 30 jaar in Zuid Afrika gewoond en gewerkt, al waar ze met Bio Sculpture in aanraking was gekomen. 

 

Toen ze terug emigreerde naar Nederland heeft ze, gelukkig voor ons,  gelijk Bio Sculpture meegenomen. Rudi was de importeur van Bio Sculpture in de Benelux tot einde 2016.
Nu geniet ze van haar vrije tijd samen met haar kinderen, kleinkinderen en familie.  

 

In 2017 heb ik het stokje van Rudi overgenomen en mag ik Bio Sculpture vertegenwoordigen in de Benelux. Ik heb mijn hart verpand aan Bio Sculpture sinds 2004 en ik ben trainer sinds 2007.

 

Net als het hoofdkantoor van Bio Sculpture zich bezig houdt met het milieu en duurzaamheid, zo doe ik ook mijn best om zoveel mogelijk te recyclen en materialen te gebruiken voor verzending die gerecycled kunnen worden.

 

Daarnaast is Bio Sculpture Benelux partner geworden van One Tree Planted volgens het

'1 voor 1' principe

Voor elk verkocht product uit deze webshop gaat er €1,00 naar One Tree Planted voor het planten van 1 boom.  De bomen worden in Afrika geplant.

Waarom in Afrika?
Omdat BS uit (Zuid) Afrika komt, als een soort 'teruggeven' ( giving back)
en er een challenge is om tegen 2030 100 miljoen hectare land in Afrika te herstellenOver One Tree Planted


One Tree Planted is een 501(c)(3) non-profitorganisatie met als missie het voor iedereen eenvoudig te maken om het milieu te helpen door bomen te planten.

 

Hun projecten omvatten de hele wereld en worden uitgevoerd in samenwerking met lokale gemeenschappen en deskundige experts om een ​​impact te creëren voor de natuur, mensen en dieren in het wild.

 

Herbebossing helpt bij de wederopbouw van bossen na branden en overstromingen , zorgt voor banen, voor sociale impact en herstel van de biodiversiteit.

 

Veel projecten hebben overlappende doelstellingen, waardoor een combinatie van voordelen wordt gecreëerd die bijdragen aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN.

 

Ga voor meer informatie naar onetreeplanted.org